Агнешка чорба от глава
Jagnjeća čorba od glave

Агнешка чорба от глава

ЛюдмилаЛюдмила
Готвач
3023k6592k3
Агнешка чорба от глава
Снимка: Людмила
1 / 3
26/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Може да се направи и застройка от едно яйце и лъжица кисело мляко, но не е задължително за тази вкусна агнешка чорба от глава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката глава се сварява. Обезкостява се, месото се нарязва.

Езикът също се реже на дребно.

Почистени и измити лук, чесън и моркови се режат на ситно и се задушават в мазнината.

Прибавя се червеният пипер и другите подправки.

Заливат се с бульон от варенето на главата. След като кипне, се слага оризът. Варим още петнайсет минути.

Готовата агнешка чорба подправяме с нарязан магданоз и джоджен.

Може да се направи и застройка от едно яйце и лъжица кисело мляко, но не е задължително за тази вкусна агнешка чорба от глава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: