Наложената питка
Ređana pogača
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Наложената питка

Наложената питка

Наложената питка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
30/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
9
"Наложената питка е доста по-различна от питките, които приготвяте по инерция. Затова е и толкова вкусна."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази наложена питка заделете единия жълтък за намазване на питката.

В хлебопекарната сложете продуктите в познатия ред. Първо, всички течни съставки, сухи и последно - маята.

Задайте програма тесто и оставете да приключи програмата. При мен е час и половина.

Извадете готовото тесто и разделете на 4 равни части. Всяко разточете на лист с размерите на тавичката за печене.

Тавичката застелете с хартия за печене. Поставете единия лист тесто. Намажете с мекото краве масло и поръсете със сирене.

Наложете отгоре втория лист, отново намажете с масло и поръсете със сирене.

Наложете третия и така до изчерпване на количествата. Последният не се маже. Разрежете на парчета и оставете на топло за 40 мин.

Намажете отгоре тутманика със заделения жълтък, олио и прясно мляко.

Печете вкусната питка в студена фурна на 170 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: