Рибно филе с конячен сос

08/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г рибно филе
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • сол - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • корени - 100 г за супа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват и нарязват на парченца. Нарязват се на ивички и скилидките чесън. Доматите се задушават с чесъна в олиото, добавят се солта, червеният и черният пипер и накълцаният магданоз.

Сосът се вари 15 минути, след което се пасира и се връща в тенджерата. Добавя се конякът и ястието се оставя още известно време да поври на огъня.

Отделно се приготвя бульон от корени за супа, в който се сваряват парченцата рибно филе, навити на руло. Поднася се със соса и със стопено и леко препържено масло.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар