gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба със сусамов тахан

Риба със сусамов тахан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Риба със сусамов тахан1 / 2
19/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • риба - 4 филета бяла
  • зехтин - 60 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сусамов тахан - 125 мл.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимони - резени
  • магданоз - 2 с л ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържва нарязан на дребно лукът, като се разбърква постоянно за 10 минути или докато омекне и леко покафенее.

Рибата се нарежда на един слой в намаслена огнеупорна тава. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре.

Разпределя се върху рибните филета. Отгоре се поръсва със запърженият лук.

Пече се в предварително загрята фруна на 220 градуса за 20 минути или до готовност.

Готовите филета се поръсват със ситно нарязан магданоз. Сервира се с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
43
33
20
10
Дай твоята оценка: