Риба със сусамов тахан

19/07/2012
Валена
отВаленаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 608
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 4 филета бяла
  • зехтин - 60 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сусамов тахан - 125 мл.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимони - резени
  • магданоз - 2 с л ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се запържва нарязан на дребно лукът, като се разбърква постоянно за 10 минути или докато омекне и леко покафенее.

Рибата се нарежда на един слой в намаслена огнеупорна тава. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре.

Разпределя се върху рибните филета. Отгоре се поръсва със запърженият лук.

Пече се в предварително загрята фруна на 220 градуса за 20 минути или до готовност.

Готовите филета се поръсват със ситно нарязан магданоз. Сервира се с лимонови резени.
подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария
Мария
04.11.2018 22:40
Страхотна рецепта
0
0
Мики
Мики
19.07.2012 12:13
суупеер! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв