Зеленчукова крем супа
Vegetable Cream Soup

Зеленчукова крем супа

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494724k
Зеленчукова крем супа1 / 3
25/09/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Знаете ли как изглеждат най-вкусните витамини? Ето така"

Необходими Продукти

  • маргарин - 100 гр. или масло
  • картофи - 300 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • целина - 1 стрък
  • дафинов лист
  • мащерка - 1 стрък
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сметана - течна 200 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците. Нарежете картофите, морковите и лука на малки кубчета, а бялата част на праза и целината - на тънки кръгчета.

В тенджера с похлупак задушете на тих огън зеленчуците в маргарина, докато омекнат.

Пригответе ароматния букет, като в парче от зелената част на праза завиете дафиновия лист и стръкчетата мащерка и магданоз. Завържете с конец и сложете при зеленчуците.

Сипете 1, 5 л вода и след кипване намалете огъня. Оставете супата да се вари около 30 минути. Отстранете от огъня и извадете ароматния букет.

Разбийте сварените зеленчуци с пасатор и прецедете до получаване на фина смес. Сипете в тенджера и варете още 10 минути на тих огън. Добавете течната сметана и подправете със сол и черен пипер.

Сервирайте крем-супата гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: