Mариновано агнешко на скара

28/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 079
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг котлети
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 1/2 връзкаю
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок, зехтинът и риганът се смесват. Заливат се с малко вода и се оставят на огъня, докато леко заврят. Варят се няколко минути и се отстраняват от котлона.

След това се прибавят котлетите, като се обръщат, така че да се покрият отвсякъде с маринатата. Оставят се да престоят 2-3 часа в марината, като се обръщат от време на време.

Котлетите се изваждат и поръсват се от двете страни със сол и пипер. Пекат се на добре загрята скара, като се обръщат от време на време и се заливат с марината.

Сервират се, гарнирани с печен или пържен патладжан и резен лимон, поръсени със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар