Хляб без мая на сач
Hleb bez kvasca na saču
Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Хляб без мая на сач

Хляб без мая на сач

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k7k12
Хляб без мая на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
10/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Страхотно се получава, хлябът на сач Опитайте и ще се убедите"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • ябълков оцет - 5 мл
  • сода бикарбонат - 3 г
  • вода - 225 мл
  • морска сол - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа изсипваме брашното, като добавяме към него сода бикарбонат и морската сол.

В купичка смесваме оцета и водата, разбъркваме и ги добавяме към сухата смес.

Започваме да месим и получаваме меко нелепнещо тесто.

Това тесто си го разделяме на няколко части, след което с помощта на набрашнени ръце оформяме плоския хляб.

Правим си няколко разреза.

Преди това си включваме фурната, поставяме сача и оставяме да се загрее много добре.

Готовото хлебче поставяме на хартия и когато е загрят сачът, поставяме хлебчето.

Печем до готовност.

Хлябът без мая на сач е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: