Начин на приготвяне
В мазнината запържваме нарязаното свинско (до силно зачервяване).
Вадим го в една чинийка, и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков.
Връщаме месото, добавяме чаена лъжичка сол (с малък връх) и червения пипер (равна с.л.).
Запържваме още малко, добавяме картофите (нарязани на средно големи парчета), скилидките чесън (цели), чушките, черния пипер и чубрицата (равна ч.л.).
Доливаме с вода (да покрие картофите).
Ври, докато картофите са почти готови, слагаме домата (за 15 мин. ако е пресен, 5 - за консерва).
Накрая слагаме нарязания магданоз и оставяме яхнията за 5 мин. без капак (за да не си променя цвета).
Свинското с картофи е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото ни свинско с картофи, картофената яхния със свинско или тази свинска чорба с картофи.
Коментари