Пиле с бял ориз

29/04/2014
Стефания
отСтефанияНовак12
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо10 202
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пилешки гърди или друго месо
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • олио - към 80 мл
  • черен пипер - на зърна
  • сол - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания лук в мазнината (оризът е по-вкусен с повече мазнина), добавете ориза и запържете и него малко, добавете солта.

Сипете сместа в тавата с 2.5 пъти повече вода от ориза, наредете отгоре месото и поръсете с черния пипер.

Печете във фурната на 200-220 градуса около час, докато изври водата и се запече малко.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар