Вкусна леща яхния

СтефанияСтефания
Новак
12
29/04/2018
"Лещата може да бъде приготвена на вкусна яхния, която ще ви накара да си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
75 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо792 550
  • Преглеждания за месеца2058
  • Преглеждания за седмицата8503
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена75

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата да се вари в 2.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка със солта, джоджена и чубрицата.

Когато е почти готова, добавете доматите за 10-на минути.

Ако предпочитате лещата на яхния, запържете брашното и пипера за 3-5 мин.

Добавяйте от супата и бъркайте постоянно, за да се разтвори брашното.

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
01.03.2020 16:41
класическа рецепта, която всеки обича - и малки, и големи. типчно българско ястие с характер
0
1
Потребител#234774
вкусна
0
1
Екатеринска
Екатеринска
16.07.2019 14:33
Сготвих като се водих от продуктите ,без да слагам джоджена. Сложих моркова със лещата в началото. Аз не запържвам нищо. Към края ,когато всички други продукти бяха готови ,сложих в купичка сол ,червен пипер ,черен пипер , две супени лъжици брашно и след разбъркване на сухо ,добавих студена вода и го разредих. Добавих в тенджерата и оставих да поври още десет минути. Стана много хубаво.
4
1