Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Шишчета от скумрия с бекон

Шишчета от скумрия с бекон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шишчета от скумрия с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • скумрия - 800 г филе с кожата
  • бекон - 100 г
  • банани - 2 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • за соса
  • манго - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от скумрия се нарязва на ленти, поръсва се със сол и черен пипер и всяка лента се свива на руло. Беконът се нарязва на тънки резени.

Бананите се нарязват на кръгчета и се поливат с малко лимонов сок. Парченцата банан се увиват с резенчета бекон. Рибните ролца се нанизват на шишчета, като се редуват с парченца банан, и се пекат на скара 15 минути, като постоянно се обръщат.

Сосът се приготвя, като мангото се разрязва на две и след като се отстрани костилката, се обелва. Плодът се нарязва на кубчета.

Лукът се нарязва на ситно. Мангото се смесва с лука, лимоновия сок, черния пипер и солта. Шишчетата се сервират с резени портокал и се заливат със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: