Супа с леща, гъби и босилекови топчета

20/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата в подсолена вода заедно с лука, моркова и гъбите. Поръсете с олио и посолете. Когато лещата поомекне се прибавя и счукания чесън.

През това време смесете брашното с яйцата и нарязания на ситно босилек. Посолете и разбъркайте добре.

С помощта на две лъжици оформете топчета. Първо с едната лъжица се загребва част от сместа. После тази смес се прехвърля последователно от едната лъжица в другата, докато се оформи топче.

Сложете топчетата във вряща вода и гответе докато изплуват на повърхността. Тогава изсипете вътре лещата, лука, морковите и гъбите и варете още няколко минути на слаб огън.

Сервирайте супата докато е топла.

подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар