Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Гаспачо»Гаспачо с краставица

Гаспачо с краставица

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Гаспачо с краставица2 / 2
17/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Лятната испанска класика Гаспачо е още по-освежаваща, когато сме прибавили и краставица"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • жълтъци - 1 бр.
  • хляб - 1 филийка, без кората
  • зехтин - 90 мл
  • домати - 450 г, от консерва, обелени
  • домати - 900 г, обелени и ситно нарязани
  • лук - 1 глава
  • краставица - 1 бр., обелена и нарязана
  • чушки - 2 бр., червени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 2 бр., нарязан на четвъртинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът, жълтъкът и хлябът се пасират, прибавя се и зехтинът и продължава да се пасира, докато сместа се превърне в майонеза.

Прибавят се доматите, лукът, краставицата, чушките, до получаването на гъста смес.

Овкусява се със солта и черния пипер и се оставя в хладилника за няколко часа.

Гаспачото се сервира със студен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Гаспачо така или иначе се прави винаги С краставица. Този суров жълтък трябва да е някаква новост или експеримент, няма испанец който да прави Гаспачо с жълтък, нито със домати от консерва, нито пък с лимон. Слага се оцет.
11.11.2022 08:18