Ванилова шарлота

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7698832k
Ванилова шарлота1 / 2
26/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатина го накиснете в 4-5 с.л. вода докато набъбне и след това го разтопете на водна баня. Жълтъците разбийте със 150 г от захарта до побеляване.

Млякото сложете на диска и сипете на тънка струйка жълтъците, когато заври. На тих огън варете и непрекъснато разбърквайте, докато се посгъсти кремът.

Отстранете от диска, бъркайте до гладка смес като преди това добавите желатина и ванилията.

Оставете да се поохлади. Сметаната разбийте на гъста пяна и леко, при непрекъснато разбъркване, добавете в крема.

Останалата захар кипнете с 2 с.л. вода и след като се стопи захарта, я отстранете от огъня. Напръскайте бишкотите със сиропа и ги подредете по дъното на намаслена форма с подвижни стени и около стените й.

Налейте крема в средата и шарлотата я вдигнете в хладилника. Поръсете я с канела, когато стане време да я поднесете, а по желание може да я украсите по ваш вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: