gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кестени

Конфитюр от кестени

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Конфитюр от кестени1 / 2
07/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.

Необходими Продукти

  • кестени - 1 кг.
  • сол - 1 ч.л.
  • резене - семена 1 ч.л.
  • захар - 800 гр.
  • вода - 16 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • ром - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете кестените в голяма тенджера. Залейте ги със студена вода, добавете солта и семената от резене и варете около 1 час (или до пълното омекване на кестените).

Свалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят. Обелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор.

Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня. След като се разтопи захарта, добавете смлените кестени, разбъркайте добре и варете 30 – 40 минути. Добавете ванилията и рома и разбъркайте добре. Изсипете горещата смес в сухи буркани и го затворете добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: