gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тортия»Тортила от картофи

Тортила от картофи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7698842k
Тортила от картофи1 / 6
08/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
"В битката за сърцето ни се включва и тази тортила, който ни ухажва с вкус и аромат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож нарежете картофите на тънки резенчета, а лука на колелца. Загрявате 2 с.л. от зехтина в дълбок тиган и добавяте картофите и лука и ги запържвате за 20 минути на слаб огън, докато картофите са крехки, като разбърквате от време на време, за да не залепват.

В голяма купа разбийте яйцата със солта и пипера. Когато картофите и лука изстинат ги залейте с яйцето.

Почистете тигана с кухненска хартия, сложете останлия зехтин и добавете сместа с картофите. Гответе ги около 5-8 минути, като от време на време повдигате краищата на тортилата с шпатула. Разклащайте тигана от време на време, за да не залепне ястието.

Обърнете тортилата внимателно с помощта на чиния и я запържете за още 2-3 минути, докато и от двете страни е златисто-кафява. Нарежете я и я поднесете студена или топла, като гарнирате с магданоз и резенчета домат.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: