Шотландски бульон

Шотландски бульон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k1k
Шотландски бульон1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене95 мин.
Общо105 мин.
Порции5
"Много гореща, мазна и ужасно вкусна - това е"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 900 г, агнешки врат, нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава, нарязана ситно
  • ечемик - 50 г
  • подправки - по избор
  • моркови - 1 бр., нарязан ситно
  • ряпа - 1 бр.
  • праз - 3 стръка
  • зеле - 1/2 зелка, нарязана едро
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се покрива с 1.8 л вода и се оставя да заври. Препенва се, след което се добавят лукът, подправките и ечемикът.

Ако е нужно, се долива още вода, оставя се да къкри около час. Прибавят се останалите зеленчуци, поръсва се със сол и черен пипер и се оставя да къкри още 35 мин.

Ако е много мазна, се отстранява с подходяща лъжица мазнината по повърхността на супата. Сервира се гореща.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: