Начин на приготвяне
Много ползи има елдата и кефирът - при колит, при синдром на раздразнено дебело черво, а двете съставки, комбинирани в една закуска, освен че прочистват червата, ги и защитават.
Доказано е, че се образува филм по тях и не се отлагат шлаки след това.
Ето как се приготвя една порция от тази чудесна и здравословна закуска!
Първо, трябва да измием елдата, прецеждам и поставям в купа, заливам я с гореща вода, колкото да я покрие.
След десетина минути прибавям кефира, разбърквам и прибирам в хладилника до сутринта.
На сутринта вадя, разбърквам и добавям резенчета ябълка за по добър вкус.
Изяжда се тази закуска и в продължение на един час не се консумира нищо друго и не се пие нищо. След час се приема 1 супена лъжица гореща вода.
Следващо хранене може да има след още 1 час.
Ако желаете да намалите теглото си, е препоръчително да се консумират леки храни, салати, супи, а някой хора цял ден хапват елда, в различни комбинации - с кисело мляко, с мед и ядки.
Препоръчително е в продължение на 10 дни да се прави такава здравословна закуска с елда и кефир, за да се получи траен стомашен комфорт.