Начин на приготвяне
За това вкусно блонди накълцайте орехите на парченца и ги заделете настрана.
Разтопете настъргания бял шоколад с маслото на водна баня (при 50 °C) и също оставете настрана.
Разбийте двете яйца със захарта в купа. Ако направите разбиването на водна баня, резултатът ще е още по- добър.
След като сте получили пухкаво и лепкаво кремче, сипете към него шоколада с маслото, брашното, пресято с бакпулвера, и накрая накълцаните орехи с боровинките.
Разбъркайте до получаване на гладка и хомогенна смес.
Сипете я в малка правоъгълна или квадратна тавичка, покрита с хартия за печене. Заравнете с шпатула и пъхнете в загрята на 180 °C фурна.
Печете сладкиша с бял шоколад около 30 минути или докато стане златист и замирише приятно.
Оставете вариацията на брауни да изстине, като извадите хартията от формата.
След това поръсете със смлян шамфъстък, нарежете на парченца и сервирайте блонди с боровинки.
Вкусотийка!