Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Испански орехов кекс

Испански орехов кекс

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Испански орехов кекс3 / 3
08/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 150 г (смлени)
  • стафиди - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта и се добавя яйцето. Добавят се млякото и две трети от брашното с бакпулвера. Разбърква се и се добавят орехите и стафидите.

Останалото брашно се изсипва на масата, върху него се изсипва сместа и с помощта на брашното се измесва тесто, което се меси десет минути.

В продълговата форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно, се разпределя тестото и се оставя на топло за половин час.

След това се пече 1 час на 170 градуса. Кексът се вади от фурната, оставя се да изстине на решетка и се съхранява на хладно, завит в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dora Taneva Dorchester
Dora Taneva Dorchester
Беше ми любопитно как ще се получи в кръгла кексова форма. Пробвах и не сбърках! Много вкусен и приятно различен кекс. Аз нямах стафиди, но и без тях е ок :) Добавила съм и снимка на срязано парче за любопитните.
25.01.2020 18:57