Шотландска рибена супа
Škotska riblja čorba
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Шотландска рибена супа

Шотландска рибена супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Шотландска рибена супа1 / 2
13/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Няма да разочароваме любителите на рибата, защото тази рибена супа е просто превъзходна"

Необходими Продукти

  • риба - 225 г, филе от пушена треска
  • масло - 25 г
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 600 мл
  • картофи - 350 г, на кубчета
  • треска - 350 г, обезкостена, на кубчета
  • сметана - 150 мл
  • магданоз - 2 с.л., на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от пушената треска се покриват с вряща вода и се оставят за 10 мин., след което се изсушават, но се запазва 300 мл от водата, в които са престоявали. Обезкостяват се внимателно.

Лукът се задушава в маслото около 10 мин. Прибавя се млякото и се оставя да покъкри, след което се добавят картофите. Прибавят се филетата от треска и се готви около 10 мин.

Една трета от рибата и картофите се премахват, а останалата част се пасира, след което се смесва с другата част. Овкусява се със сол, черен пипер и се поръсва с магданоза.

Ако супата е прекалено гъста се прибавя от запазената вода. Загрява се отново, като не ѝ се позволява да заври. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: