Постна яхния с кейл и елда
Posna janija sa keljom i heljdom
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна яхния с кейл и елда

Постна яхния с кейл и елда

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
3464k7472k3
Постна яхния с кейл и елда
Снимка: Людмила
1 / 2
25/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Постна яхнийка, която се приготвя много лесно"

Необходими Продукти

  • кейл - 150 г
  • елда - 1 чаша
  • зелен лук - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • домати - 2 малки
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази яхния е здравословна и вкусна.

Първо трябва да се изчисти лукът, да се измие и нареже, а след това измитият кейл също да се почисти от дръжките, нарязва се.

Доматите се нарязват на кубчета.

В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме зеленчуците.

Елдата сме накиснали в студена вода, за десетина минути, след това обилно измиваме през ситна цедка.

Прибавяме я към зеленчуковата смес и заливаме с вода или бульон.

Подправяме със сол и черен пипер и готвим десетина минути или до сваряване на всички продукти.

По желание постната яхния се поръсва с нарязан копър.

Постната яхния с кейл и елда е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: