gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Домашно песто

Домашно песто

AqAq
Новак
1827182k
Домашно песто1 / 2
14/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 бурканче
"Не ви трябва блендер, трябва ви само тази рецепта и едно хаванче - достатъчни са за приготвянето на перфектното песто"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от босилек измийте добре и хубаво ги подсушете.

Стрийте в хаванче чесъна. Постепенно добавяйте листата от босилек и хубаво ги стрийте.

Кедровите ядки запечете на сух тиган за кратко - около 3 минути. Сипете при основната смес и продължете счукването. Объркайте с настърганото сирене.

Подправете със сол на вкус. При непрекъснато счукване долейте зехтина на тънка струйка - трябва да се получи хомогенна смес.

Съхранявайте пестото в бурканче в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: