Свинско с ориз и коприва

Свинско с ориз и коприва
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Свинско с ориз и коприва е идеалното пролетно ястие за любителите на класиките в селската кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • коприва - 400 г
  • лук - 4 стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си нарежем свинското месо на хапки и да го поставим да се вари.

Периодично си премахваме пяната, с което добавяме солта, ситно нарязания лук и домата.

Почистваме си копривата и я измиваме с гореща вода.

Нарязваме готовата коприва на ситно и когато месото е почти готово, я прибавяме.

Оставяме да ври 20 минути и всичко това прехвърляме в тава, където добавяме измитият ориз и подправките.

Заливаме с бульона, а той трябва да покрие месото.

Ако не ни стига доливаме свинското с ориз с топла вода.

Поставяме във фурната и печем до готовност, но внимаваме свинско с ориз и коприва да остане сочно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: