Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с какао, шоколад и орехи

Кейк с какао, шоколад и орехи

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кейк с какао, шоколад и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Разкошен кейк с какао, орехи и шоколад - какво още бихме могли да искаме"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • вода - 150 мл хладка
  • олио - 150 мл
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 100 г смлени
  • шоколад - 100 г млечен
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Внимателно се прибавя през сито брашното и бакпулверът, но на части, като се редува с олиото и водата. Добавя се ванилия.

В отделна купа се отделя 1 чаша от тази смес и се прибавя към нея какаото през сито и част от смлените орехи. Разбърква се добре.

В намаслена и леко набрашнена форма с дупка в средата се изсипва първо половината от светлата част от тестото, прибавя се тъмната част с какаото и лъжица се правят шарки. Най-отгоре се изсипва другата светла част от тестото.

Пече се на 180 градуса до хубав загар или до суха клечка. Имайте предвид, че кейкът много се подува.

Разтопява се на водна баня млечният шоколад и се покрива охладения кейк.

Оставя се да се охлади добре.

Кейкът с какао, шоколад и орехи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: