Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с кайма, синьо сирене и кашкавал

Пълнен патладжан с кайма, синьо сирене и кашкавал

Пълнен патладжан с кайма, синьо сирене и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Патладжан с кайма е любима комбинация, но с добавка от сирене и кашкавал ястието става още по-вкусно."

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр. средни
  • кайма - 500 - 600 г
  • доматен сок - 1 буркан (200 г), /стерилизирани домати
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр. /малък/
  • синьо сирене - 150 г
  • кашкавал - за поръсване
  • олио
  • босилек
  • риган
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат по дължина, осоляват се и се оставят да се отцедят за около 45 минути. След това се изплакват, издълбават се и се обръщат на кухненска ролка.

В дълбок тиган се загрява олиото. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън. Когато добият леко златист цвят, се добавя морков.

Каймата се размесва с малко вода, за да се разбие хубаво и да не стои на бучки. Добавя се в тигана към останалите продукти и се запържват, докато остане само на мазнина.

Добавя се вътрешността на патладжана, която е нарязана предварително на малки кубчета. След като се изпържат добре, се добавя доматеният сок/стерилизирани домати и подправките на вкус.

След готовност се пълнят патладжаните, поставят се парченца синьо сирене отгоре и се пекат на хартия за печене, в предварително загрята фурна на около 180-200 градуса.

След като се изпекат патладжаните с кайма, се слагат тънко нарязани парченца кашкавал или настърган кашкавал, и се запичат отново до желаният цвят.

Пълнен патладжан с кайма, синьо сирене и кашкавал по желание може да се гарнира и с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: