Лук с орехи

Нина НордНина Норд
Джедай
3062202k
Лук с орехи1 / 2
27/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите, солта, чесънът и нарязаният магданоз се счукват в хаванче. Всичко се изважда, слага се в марля и се изцежда орехово масло.

Към ореховата смес се добавя нарязаната на ситно люта чушка, 2 супени лъжици сок от нар, ситно нарязаният босилек и всичко се смесва.

Лукът се обелва, попарва се с вряла вода, оставя се за 10 минути, вади се и се отстранява сърцевината му. В така подготвените глави се слага от ореховата плънка, полива се с останалия сок от нар и се поръсва с изцеденото орехово масло и по желание се запичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: