Виенски плодов сладкиш

Нина НордНина Норд
Джедай
3062242k
Виенски плодов сладкиш1 / 2
30/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, жълтъка и виното се замесва тесто и се оставя в хладилника за 30 минути. След това се разточва на кора с дебелина 6-7 милиметра и се слага в намазана с мазнина тава.

Набожда се с вилица на няколко места и се пече на 160 градуса до златисто. Охлажда се. Белтъците се разбиват на сняг с половината захар.

Ягодите, почистени от дръжките, се смесват с останалата захар, и се слагат върху блата. Отгоре се слагат белтъците и всичко се пече 20 минути на 140 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: