Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Грузински палачинки с агнешко месо

Грузински палачинки с агнешко месо

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Грузински палачинки с агнешко месо2 / 2
01/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • ким - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • леща - 150 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно, смесва се с кима, куркумата, нарязаната на ситно люта чушка, джинджифила, посолява се и се оставя в хладилника за 30 минути.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до прозрачно. Добавя се месото и се запържва до леко покафеняване. Доматите се нарязват на ситно, добавят се нарязаният на ситно чесън, оцетът, 2 чаши гореща вода и лещата.

Всичко се добавя към месото. Щом заври, се оставя да къкри на тих огън, докато сосът не се сгъсти.

Правят се палачинки от солта, захарта, брашното и топлото мляко. Добавя се 1 супена лъжица олио и се пържат палачинки на сгорещен тиган, намазан с масло. Върху палачинките се слага по малко от плънката, сгъват се и се запържват до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: