Солен тиквен пай

Солен тиквен пай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
01/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
"Изключително интересна комбинация, която ще предизвика сетивата ви Нали не се боите от кулинарни предизвикателства"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам маята с млякото, солта, захрта и разтопеното краве масло, добавям 1 с.л. брашно и оставям за 10 мин. на топло да шупне. След това добавям останалото брашно, омесвам меко тесто и оставям за 30 мин. да втаса.

Първо обелвам тиквата, нарязвам я на малки парченца и я заварявам за 5 мин. в гореща подсолена вода. Нарязвам лука и бекона на много ситно и запържвам в малко олио, добавям изцедената от водата тиква и запържвам. Добавям сметаната, яйцата, канелата, мускатовото орехче и подправям със сол на вкус. Отмествам от котлона.

В подмазана тавичка разстилам тестото на дъното облепям и стените на тавичката, така че да се получи форма от тесто в която ще излеем яйчената смес.

След като съм разтелила тестото изливам тиквата отгоре и поръсвам с настъргания кашкавал.

Пека тиквения пай на 200 гр. около 40 мин.

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: