Начин на приготвяне
Вкусен и ароматен диетичен сладкиш, който ще ви стане любим.
В две купи разделете белтъците и жълтъците.
Към жълтъците прибавете подсладителя и ванилията. Разбийте с миксер, докато сместа изсветлее. Трябва да стане подобно на крем.
След това добавете крема сиренето и маслото. Отново разбийте с миксер.
Прибавете лимоновата кора и лимоновия сок. Разбъркайте с шпатула.
Прибавете брашната и бакпулвера. Разбъркайте с шпатула или бъркалка. Сместа става доста гъста.
Разбийте белтъците много хубаво на сняг.
Прибавете разбитите белтъци към жълтъците на два пъти и разбъркайте. В началото ще е по-трудно.
Изсипете сместа за кето сладкиша в подходяща тавичка или форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Печенето зависи от фурната. Моята е газова. Оставете да изстине. Отгоре поръсих със стевия и лимонови корички.
Ползвам силиконова форма за печене с размер 23 на 9 см.
Бележка: Ако яйцата са ви по - малки, сложете 5.
Ползвам стевия за сладкиши без захар, която е 1:1 със захарта и еритритол на прах. В рецептата смесвам по 50 гр. от двата подсладителя.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия