gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Царевичен кейк с мед и сини сливи

Царевичен кейк с мед и сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Царевичен кейк с мед и сини сливи1 / 2
07/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
"Вкусна идея за следобедно хапване, която не би оставила никого безразличен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180°C. Взема се една тавичка и се намазва с разтопено масло.

Смесват се царевичното брашно, бялото брашно, бакпулверът и солта. 100 грама масло се разтопява и охлажда.

Заквасената сметана се разбива с водата с миксер на ниска скорост. Добавят се захарта, медът, лимоновата кора и маслото. Прибавят се яйцата едно по едно. Постепенно се добавят смесените сухи съставки и тестото се разбърква хубаво.

Сливите се измиват и почистват от костилките. Нарязват се на парчета. Част от тях се слагат тестото и се разбърква хубаво. Сместа се разпределя в тавичката. Останалата част от сливите се подрежда върху тестото.

Кейка се пече 45-50 минути. След като се извади от фурната се оставя напълно да се охлади във формата и тогава се изважда.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: