gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Традиционна мусака

Традиционна мусака

ioanaioana
Новак
53372349
Традиционна мусака1 / 5
09/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Колко поколения отраснаха с тази вкусна мусака - ето на това му се казва да запазиш кулинарната традиция"

Необходими Продукти

  • лук - 1 връзка пресен
  • моркови - 1 бр.
  • сол - 1 с. л.
  • кайма - 2 пакетчета
  • червен пипер - 2 - 3 с. л.
  • чубрица - за поръсване
  • черен пипер - по избор
  • картофи - 2.5 кг
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 5 - 6 с. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган запържваме моркова и пресния лук и добавяме малко сол на вкус.

След това добавяме двете кайми и ги правим на малки късчета. Добавяме червения пипер, чубрицата, черния пипер и разбъркваме. Като сме с готови със сместа, изсипваме я върху картофите и ги слагаме да се пекат за 45 мин. на 180 градуса, докато станат картофите.

Слагаме в отделна купа яйцата, киселото мляко и брашно и ги разбиваме. Като са станали картофите, се изсипва заливката и се слага мусаката да се запече още 10 мин.

Виж също как се прави пухкава заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: