Френски бриош с ванилов крем
Francuski brioš sa kremom od vanileFrench Brioche with Vanilla Filling
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Френски бриош с ванилов крем

Френски бриош с ванилов крем

Нина НордНина Норд
Джедай
3062132k
Френски бриош с ванилов крем1 / 2
19/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Това не е козунак, това е бриош и е великолепен - да си знаете"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 50 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • мая - 7 г суха
  • шоколад - 30 г
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр. (жълтъци)
  • нишесте - 20 г
  • захар - 40 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно се смесва със захарта и маята, добавя се топлото мляко, яйцето, омекналото масло и солта. Всичко се смесва добре и се замесва тесто. Оставя се на топло 1 час.

Приготвя се крем, като жълтъците се смесват с нишестето, добавя се малко мляко. Останалото мляко се кипва и към него се добавя на тънка струйка яйчената смес, захарта и ванилията, при непрекъснато бъркане. След като кипне, оставя се 2 минути да се сгъсти и се маха от котлона.

Тестото се разточва и се изрязват кръгове с голяма чаша. Намазват се с изстиналия крем. Поръсват се с парченца шоколад и се защипват.

Мажат се с разбит жълтък и се оставят да се надигнат 40 минути. Пекат се 45 минути на 160 градуса. Охлаждат се и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
33
20
10
Дай твоята оценка: