Пилешки дробчета с лук

24/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686647
"За приготвянето на пилешки дробчета не се изисква да сте майстор шеф, а за изяждането им - да сте задължително гладен "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
  • Преглеждания общо63 680
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се изцеждат от водата. Нарязват се на парчета. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът и гъбите - на филийки.

Дробчетата се овалват в брашно и се изпържват в силно загрята мазнина. Лукът се изпържва отделно от дробчетата до златисто и се добавят гъбите. Пържи се още 3-4 минути.

Доматеното пюре се смесва с 3 с.л. вода и черния пипер. Добавят се към лука и се оставя водата да изври. Лукът се изсипва при вече готовите дробчета. Оставят се още малко на огъня, посоляват се и накрая се поръсват с магданоз.


подобни рецепти тук

5 10
4 4
3 6
2 0
1 0

Коментари (3)

Начинаещ кулинар
Обожавам ги
0
0
stefan
stefan
17.05.2012 21:55
Добри са ! Щом майка ми дойде да пита за рецептата ... ! :))
1
0
petia
petia
24.10.2011 13:42
Хубави са.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв