Телешко с моркови и вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко с моркови и вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Това е телешко, което се готви с вино и трябва да се сервира с вино!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • телешко месо - кайма 500 гр.
  • моркови - 3 бр. нарязани на кубчета
  • лук - 1/2 глава накълцана
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бяло вино - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на умерена температура.

Запържете каймата, като бъркате, за да разбиете бучките, докато месото започне да покафенява. Прибавете морковите, лука, солта и черния пипер и разбъркайте добре.

Пържете докато зеленчуците започнат да омекват, а месния сок започне да се избистря, около 5 мин.

Прибавете виното и пържете още 1 мин. Сервирайте с гарнитура от задушени картофи или задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: