gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ароматни круши в бутертесто

Ароматни круши в бутертесто

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
Ароматни круши в бутертесто1 / 2
29/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • круши - 6 - 8 бр.
  • бутертесто - 1 лист
  • карамфил - 16 зрънца
  • канела - 2 пръчки
  • звездовиден анасон - 1 звезда
  • джинджифил - 1 парченце или 1 ч.л. сушен
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите, като запазите дръжките им. Във всяка круша забодете по 2-3 карамфилчета.

Сварете захарен сироп за 10 минути от захарта и достатъчно количество вода, което да покрие крушите в тенджерата. В сиропа добавете канелата, анасона, джинджифила.

Пуснете крушите да се варят за 10 минути в сиропа. Извадете ги и ги охладете.

Разрежете бутертестото на ленти с назъбено ножче. Намажете всяка круша с малко течен мед с помощта на четка. Увийте по лента бутертесто около всяка круша по цялата ѝ дължина.

Подреждайте крушите в тава с хартия за печене и веднага ги изпечете, докато тестото бухне и придобие апетитен вид.

Поднесете крушите в бутертесто с бита сметана по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: