Оризов пудинг

03/07/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 839
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган разтопете маслото и изпържете вътре канелата о захарта. Пържете, докато захарта се карамелизира. След като стане готова, изключете котлона.

Прибавете ориза и половината от млякото. Сложете сместа да се вари, като непрекъснато разбърквате. Изключете котлона и оставете да къкри, докато оризът се свари. Разбърквайте от време на време.

Прибавете останалото мляко, кардамона, стафидите и бадемите. Оставете сместа да къкри, като разбърквате от време на време, за да не загори на дъното.

Когато сместа се сгъсти, сервирайте пудинга горещ, поръсен с индийско орехче.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар