Немска наденица
Nemačka kobasica

Немска наденица

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3192k7955522
Немска наденица
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
26/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Немска наденица, която да сервирате и в хубава немска бира."

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 1 кг
  • картофи - 1 кг настъргани едро
  • лук - 300 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете добре всички съставки за наденицата. Запълнете естествени свински черва. За да обърнете червата, използвайте пръчка.

След това​ се закрепват единия ръб на червата с клечка за зъби, а някои домакини препоръчват да издърпате втория през гърлото на пластмасова бутилка, нарязана наполовина, и да обърнете ръбовете навън.

Така че е по-удобно да се напълни червата, иначе ще се изплъзне.След това се пълни с нарязани парчета месо и внимателно се изправя по цялата дължина. Двата края на червата се свързват с помощта на клечка за зъби и се оставят на хладно място за три до четири часа.

Сложете във фурната на 180 градуса за 40 минути. Печените наденички може да сервирате със салата от кисело зеле.

Останалите немски наденички може да запазите​ в пликове във фризер.

Немска наденица, която да сервирате и в хубава немска бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: