Сорбе от череши и вино
Sorbe od trešanja i vina
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе от череши и вино

Сорбе от череши и вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Сорбе от череши и вино1 / 2
11/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дамският хит на лятото - сорбе от череши и вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Виното се налива в тенджерка и се кипва. Черешите се почистват от костилките, сокът се запазва. Черешите се слагат във врящото вино и се варят, докато не изчезне миризмата на алкохол.

Пасират се. Желатинът се накисва в 6 чаени лъжички вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня. Добавя се черешовият сок и пасираните череши.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към черешовата смес. Съдът със сместа се слага във фризера за 2 часа, като на всеки 15 минути се разбърква. Украсява се с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: