Задушен заек с вино и кедрови ядки

25/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се разрязва на едри парчета. Месото се поръсва със сол и черен пипер, овалва се в брашно и се пържи до златисто.

Подрежда се в тавичка. Картофите и чесънът се почистват.

Лукът се нарязва на шайби и се запържва в останалия зехтин. Морковите се режат на кръгчета. Всички зеленчуци се слагат в тавата при заека.

Добавя се копърът и мащерката, маслото, бялото вино и една чаша вода. Тавата се покрива с капак или фолио и се пече на 200 градуса един час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар