Шаран в бирен сос
Carp in Beer Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Шаран в бирен сос

Шаран в бирен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Шаран в бирен сос1 / 2
06/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Мислите да приготвите шаран с вино и ще сгрешите! Най-вкусният шаран се приготвя с бира Опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се измива и се почиства от люспите. Нарязва се на шайби, посолява се и се оставя настрани.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на шайби. Настъргва се кората на лимона. Всичко това се поставя на дъното на тенджерата. Върху това се слагат парчетата шаран, прибавя се карамфила и дафиновия лист, както и 3/4 от бирата. Съда се покрива и се оставя на слаб огън около 20 мин.

Междувременно брашното се запържва в маслото и се добавя остатъка от бирата. Прибавя се и оцета и се изсипва при шарана.

След като шаранът е готов се вади от съда и се държи на топло.

Сосът се пасира и с него се поливат парчетата шаран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: