Кюфтета по гръцки
Greek Patties

Кюфтета по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3235k
Кюфтета по гръцки1 / 2
31/03/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8-10 бр.
"Още една вкусна и лесна за изпълнение рецепта от Гръцката кухня!"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 гр. или смес
  • лук - 1/2 глава
  • сирене - фета 1/2 ч.ч. фино надробено
  • чесън - 2 скилидки счукани
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л. плюс още за печене
  • риган - 1 с.л. сух
  • червено вино - 3 - 4 ч.л
  • черен пипер - 1/4 ч.л. прясно смлян
  • вегета - 1/4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 C.

Сместа за кюфтенцата се омесва добре, оформят се малки топчици, които се поставят върху хартия за печене в тава. Поръсват се леко със зехтин и се пекат до готовност.

Ако изтече сок, той се изцежда и печенето продължава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: