Китайски питки

Китайски питки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Китайски питки1 / 2
18/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции7-8

Необходими Продукти

  • брашно - 400 гр.
  • вода - гореща 100 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • свинска мас - разтопена
  • сол - 1 щипка
  • фъстъци - счукани или сусам.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм). Намазва се леко с разтопена свинска мас, прегъва се на две и отново се разточва. Пак се намазва с мас, прегъва се и т.н. Процедурата се повтаря общо 5 пъти.

След това тестото се разточва и от него с помощта на чаша се изрязват кръгли питки. Нареждат се в намазана с мазнина тава, намазват се с разбитото яйце и се поръсват със счуканите фъстъци или със сусам.

Пекат се в силно загрята фурна до златисто-кафяво.

Поднасят се към месен бульон.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: