Начин на приготвяне
Измийте добре пилешките бутчета. Почистете и обелете лука и картофите. Нарежете картофите на едро, а лука на по-тънки полумесеци.
Чесъна разделете на скилидки и премахнете само външната люспа, без да белите напълно скилидките. По желание може да смачкайте половината от тях, за да пускат аромата си в пилето с картофи.
Намазнете дъното на широка тава със три лъжици олио. Сложете картофите и бутчетата. Поръсете със сол и подправките.
Смесете виното, водата, доматите и вегетата. Залейте продуктите в тавата и хубаво разбъркайте с ръце, за да се разпредели всичко равномерно и да полепне по месото и зеленчуците.
Полейте с останалите три лъжици олио, завийте тавата с пилешко с картофи с алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 170 °C фурна за 1 час.
Махнете фолиото, сложете отгоре маслото и печете пилешки бутчета с картофи, лук и бяло вино до хубав златист загар.
Добър апетит!