Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пилешки бутчета с картофи, лук и бяло вино

Пилешки бутчета с картофи, лук и бяло вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешки бутчета с картофи, лук и бяло вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета с картофи, лук и бяло вино с хубав златист загар и коричка от масло..."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 800 г (с част от гръбнака)
  • картофи - 5 бр, по - големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • олио - 6 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • бяло вино - 120 мл
  • домати - 2 с.л. от консерва (смлени или накълцани)
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките бутчета. Почистете и обелете лука и картофите. Нарежете картофите на едро, а лука на по-тънки полумесеци.

Чесъна разделете на скилидки и премахнете само външната люспа, без да белите напълно скилидките. По желание може да смачкайте половината от тях, за да пускат аромата си в пилето с картофи.

Намазнете дъното на широка тава със три лъжици олио. Сложете картофите и бутчетата. Поръсете със сол и подправките.

Смесете виното, водата, доматите и вегетата. Залейте продуктите в тавата и хубаво разбъркайте с ръце, за да се разпредели всичко равномерно и да полепне по месото и зеленчуците.

Полейте с останалите три лъжици олио, завийте тавата с пилешко с картофи с алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 170 °C фурна за 1 час.

Махнете фолиото, сложете отгоре маслото и печете пилешки бутчета с картофи, лук и бяло вино до хубав златист загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: