Патладжани с кайма и кашкавал

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697154
02/08/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 524
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните по дължина на две, посолете ги и ги оставете да се отцедят за 30 минути до 1 час. Издълбайте вътрешността им и я нарежете на малки кубчета.

Запържете част от лука и кубчетата патладжан, добавете каймата и подправете.

Останалата част от лука се запържва с чесъна за кратко, след което се добавят пасираните домати.

Подправете с риган /или подправки по избор и оставете да покъкри на котлона.

В намазнена тавичка наредете патладжаните, полейте ги с малко олио и ги напълнете с каймата.

След това ги залейте с доматения сос. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, след това поръсете с кашкавала, изключете фурната и оставете тавата вътре за 10-тина минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Прекрасна рецепта , Благодаря че споделихте тази рецепта с нас
0
0