Крем супа от гъби
Cream of Mushroom Soup

Крем супа от гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3235k
Крем супа от гъби1 / 2
29/11/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Като страстни почитатели на крем супите ви уверяваме, че толкова вкусна досега не бяхме опитвали!"

Необходими Продукти

  • гъби - пресни 500 гр. манатарки или печурки
  • лук - 30 гр.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче, може и гъбен
  • целина - дръжки
  • магданоз - дръжки
  • яйца - 3 бр. жълтъците
  • заквасена сметана - 200 гр.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджерата, в която ще се вари супата. Добавят се почистените и нарязани гъби и се запържват за 5-10 мин. при непрекъснато разбъркване. Без да се сваля от огъня, в тенджерата се добавя пресято брашно, залива се с бульон и се вари около 30 мин. на слаб огън.

Изваждат се дръжките от магданоза и целината, част от бульона се отделя и остатъка се пасира, после се връща отделения бульон.

От жълтъците и сметаната се прави застройка, като се разбиват много добре, в сместа се влива малко гореща супа и на тънка струйка се добавя към основната част от супата.

Готовата супа се наръсва с черен или бял пипер, може да се украси с резенчета пържени гъби и се сервира с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
46
33
20
10
Дай твоята оценка: