gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран на фурна

Пълнен шаран на фурна

MarianaMariana
Джедай
5618603k
Пълнен шаран на фурна1 / 5
23/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Знаете ли как да си приготвите истински вкусен шаран? Вижте тук"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 2 кг
  • лук - 1 връзка пресен
  • домати - 5 - 6 бр. около 300 г
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • масло - 125 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният шаран се натърква със сол и черен пипер отвън и от вътре, след което се прибира за около 30 минути в хладилник.

Междувременно нарязвате лука и гъбите на ситно и ги задушавате в 1-2 с.л. масло до омекване. Добавяте 2-3 нарязани на ситно домати и смлените орехови ядки. Поръсвате със ситно нарязан магданоз, прибавяте бялото вино, черен пипер и сол на вкус и разбърквате добре.

С така приготвената смес напълвате шарана, слагате го в намазнена тава. Намазвате го обилно с масло, покривате го с резени домати, добавяте 1/2 ч.ч. вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: