gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Италиански зеленчуков пай

Италиански зеленчуков пай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Италиански зеленчуков пай1 / 2
07/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета. Брашното се пресява, добавя се маслото и се претрива с ръце до трохи. Добавя се яйцето и 1 супена лъжица студена вода. Замесва се тесто и се оставя в хладилника за 30 минути.

Приготвя се плънката, като лукът и тиквичката се нарязват на дребно. Чушката се нарязва на едро. Всички зеленчуци се запържват в олиото до златисто. Отстраняват се от котлона.

Босилекът се нарязва на ситно. Сиренето се нарязва на кубчета и заедно с босилека се добавя към зеленчуците.

Тестото се разточва на кръг. В средата се слагат зеленчуците, краищата на тестото се завиват и се оформя руло. Слага се в тава, намазана с мазнина и се намазва с яйце.

Пече де 20 минути. Охлажда се за 10 минути и се разрязва на 4 парчета. Поръсва се с морска сол и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: